Testen Kurilian Bobtail

Al de katten zijn FIV/FELV getest.

Bij de Kurilian Bobtail komen nog geen erfelijke ziektes voor daarom is het niet nodig om allerlei testen op de kat te laten verrichten .Het is ook nog zo waar moet je op testen ? er zijn zoveel erfelijke ziektes bij katten door inteelt gelukkig komt dit nog niet voor bij de kurilian en dat hoop dat dat ook zo blijft.

 

Als er getest moet gaan worden dan is de katten vereniging diegene die daar op toeziet dat je dat ook doet . Je moet dan alle testen overleggen doe je dat niet dan krijg je ook geen stamboom. De FIfe kijkt hier heel streng naar en ook heel terecht dat dat gebeurd. 

 

Erfelijke ziektes krijg je in je lijnen als je onverantwoordelijk fokt . Het is daarom van het grootste belang om te fokken met goeie lijnen en zeker niet met inteelt lijnen. Als je een Kurilian Bobtail koopt verzeker je er dan van dat er geen inteelt in de lijnen zitten . Al mijn katten komen van cattery's met goeie lijnen zonder inteelt. 

Ik heb al mijn katten in Pawpeds staan zodat je kunt zien dat er geen inteelt in mijn lijnen zit. https://pawpeds.com/db/?p=kbs  

 

Dit is het antwoord wat Felikat over het testen van de Kurilian Bobtail.