Kurilian Bobtail welkom.

Ik woon in Zuid Holland in de rustige Krimpenerwaard. Sinds 10 jaar heb ik kurilian bobtails en ben echt als een blok gevallen voor dit ras. In Nederland is dit ras nog vrij onbekend op tentoonstellingen kom je ze ook niet vaak tegen. 

 

Dit ras is nog vrij van de bekende ziektes die bij andere rassen voorkomt. Het karakter is heel stabiel ze passen zich heel goed aan de woonomgeving aan. Honden en kinderen zijn geen probleem voor ze dat maakt het ras ook leuk ze zijn zelf ook gewoon kleine honden. Het speciale is hun korte staartjes wat weer doet denken aan een konijn als ze lopen. Het korte staartje is van nature  dus er niet in gefokt.

 

De katten die ik heb komen uit mooie en goed bewezen lijnen uit Rusland. Door dat ik al 10 jaar bezig ben met de Kurilian Bobtail heb ik goede contacten opgebouwd met de grote en bekende fokkers in Rusland en daar buiten. 

 

De katers helpen net zo goed mee met de opvoeding van de kittens als wat de moeder doet . Het is belangrijk voor een kurilian dat ze als groep kunnen leven net zoals ze doen op de eilanden waar ze vandaan komen. In mijn cattery zul je geen ander ras tegen komen dan alleen de kurilian zodat alles zonder hokken of rennen kunnen samen leven zoals dat het hoort. En hoe mooi is om te zien hoe ze als familie samen leven. Ook mag de moeder zelf bepalen waar ze haar kitten mag krijgen ze worden niet apart gezet als ze gaan bevallen ( al verschillende keren zijn ze bevallen in mijn bed en moet ik er bij blijven) Dit is het mooie van dit ras dat ze een rots vast vertrouwen in je hebben en ze willen je overal bij hebben de hele familie is aanwezig als de poes gaat bevallen.

 

 Ik ben lid van Felikat die aan gesloten is bij de fife dat is een wereldwijde kattenorganisatie daar krijgen de kittens ook hun stambomen van mee. Van de fife mag je het ras de kurilian bobtail niet kruisen met een ander ras daar wordt streng op toegezien in tegenstelling met andere kattenorganisaties waar ze de Kurilian Bobtail mogen kruizen met een ander ras de Japanse Bobtail. In Rusland is het ook verboden om deze katten te kruisen met andere rassen. 

 

Als u meer informatie over dit leuke ras wilt dan kunt altijd contact met mij opnemen.

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb