Fok en Show Kittens

Wat is een show en fok kitten deze vraag krijg ik weleens van nieuwe eigenaren. Dat is hele moeilijk vraag om te zien of een kitten showwaardig is of niet . Ik fok nu 11 jaar Kurilian Bobtails en ik moet zeggen dat je dat van een kitten niet kan zien hoe ze uitgroeien als ze 3 jaar zijn .

Fokkers zeggen wel eens dat ze kunnen zien wat een showkitten is maar dat moet nog blijken . Ik heb ooit een kitten gekocht in het buitenland die won op shows prijzen maar na ander half jaar vond ik haar echt niet meer show waardig. Veel fokkers zeggen ook om de prijzen op te drijven dit is een schow kwaliteit kitten en deze hebben een schoonheids foutje . Daarom hanteer ik een prijs voor de kittens.

De staartjes van de Kurilian Bobtail zijn allemaal verschillend en die zou voor show tussen de 3 en de 7 cm moeten zijn en dan het mooiste een beetje in het midden omhoog .Ik weet na al de jaren fokken dat het staartje heel erg kan gaan veranderen wat als kitten een pracht staartje is kan na verloop vantijd toch heel anders zijn . Het is niet alleen het staartje maar ook andere ras typische kenmerken wat de Kurilian Bobtail show waardig maakt.  Het is heel vervelend dat als jij veel geld heeft moeten betalen voor een show kitten dat achteraf helemaal geen show kat is.

Daarbij is het ook van belang dat de kat een rustig en stabiel karakter moet hebben om show te lopen. Niet iedere Kurilian vind het leuk om show te lopen en dan ben je ook snel klaar met naar show gaan.