Kurilian Bobtial 

Pas op voor Broodfok !!

Helaas zijn er met het populairder worden van het Kurilian Bobtail ras ook broodfokkers bij gekomen.

Vaak hebben ze de grootste flauwekul op hun website staan. Op Marktplaats zie je vaak de mooiste foto's van dieren langskomen die dan te koop zouden staan.

Het is heel lastig om broodfokkers te herkennen maar als je ziet dat ze in geschreven staan bij de kamer van koophandel dan heb je te maken met broodfokkers. Dan ben je een bedrijf en doe je het niet uit liefde voor de dieren maar om aan de dieren te verdienen. 

Ook mag je vaak niet achter de schermen kijken bij dit soort fokkers

Mensen pas op waar u uw kat koopt een mooie website of foto's staat niet garant voor een gezonde en lieve kat. Vaak is het zo dat als een fokker/cattery meerdere rassen aanbied  er grote kans bestaat dat u bij een broodfokker koopt.  

 

Bij ons lopen alle katten lekker los door het huis, zelfs onze dekkater. En kunnen ze ook heerlijk in een veilige terras naar buiten. Doordat de kater bij los door het huis loopt samen met de poezen is het het heel goed uitkijken dat de poezen niet steeds maar gedekt gaan worden. Je kan de poezen op de pil zetten of de kater chemische castratie geven. Als je de kater chemische laat castreren dan kan de kater 1 tot 1 1/2 jaar geen poezen dekken. Ik heb er voor gekozen dat de poezen de pil krijgen niet ideaal maar zo kan de kater wel lekker bij de poezen in huis leven en zit hij niet in een hok alleen. Ik moet er niet aan denken om hem in een hok te plaatsen dit ras is zo graag als groep bij elkaar. Het gebeurd soms dat de poes ondanks dat ze de pil slikt drachtig wordt . Dit is niet leuk zowel voor de poes als de fokker maar ik vind toch dat ik dit risico moet nemen omdat ik echt niet wil dat de kater in een hok moet verblijven.

 

Als je de Kurilian Bobtail kater alleen in een ren of hok plaatst zonder het contact van zijn vrouwtjes dan kan hij dat is heel stressvol voor de kater en kan daardoor blijvende gedragproblemen van krijgen . Dus kom je bij een fokker waar de Kurilian kater en zijn poezen niet vrij rond lopen koop daar geen kitten. 

 

Je mag hier elke deur opentrekken, maar hokken zult u hier niet vinden.